Oefeningen die de bloedsomloop stimuleren

Een betere bloedsomloop kunnen we bekomen door een aantal oefeningen uit te voeren. Die zullen onder meer de bloedsomloop naar de hersenen en doorheen het lichaam gaan verbeteren. Deze oefeningen kunnen gedaan worden door iedereen die niet meteen te maken heeft met belangrijke fysieke problemen.

Wat een verbeterde bloedsomloop ook zal doen is het stimuleren van de toevoer aan zuurstof naar de spieren en naar de weefsels in het lichaam. Dit zal helpen om bijvoorbeeld afvalstoffen af te voeren en verder ook melkzuur helpen verwijderen. We krijgen een verhoging van de hoeveelheid endorfines en zullen ons terug in optimale gezondheid gaan voelen.

Oefening 1

Het uitvoeren van stretch oefeningen zal ervoor zorgen dat de bloedsomloop gaat verbeteren. We kunnen daarvoor bijvoorbeeld plat op de vloer gaan zitten, en onze tenen aanraken. Daarna kunnen we recht gaan staan en onze handen naar het plafond toe bewegen. Daarbij moeten we rekening houden dat onze voeten plat op de vloer blijven staan. Het uitvoeren van stretch oefeningen is vooral handig wanneer we fysieke problemen hebben die ons verhinderen om bijvoorbeeld intensief te sporten.

Oefening 2

Neem elke dag een wandeling of gebruik een loopband wanneer we dit niet graag buiten doen. We kunnen dit doen gedurende 20 minuten per dag. Het zal ervoor zorgen dat we meer zuurstof opnemen. Het zal de hoeveelheid bloed naar de hersenen verbeteren en daardoor ook de opname van glucose in het lichaam verbeteren.

Een ander voordeel van het wandelen (of joggen) is dat we er ons geheugen optimaal mee zullen houden.

Oefening 3

Wanneer we de tweede oefening hebben uitgevoerd in de vorm van een wandeling kunnen we nu overgaan naar het joggen of lopen. Dit zal er nog meer voor zorgen dat we een betere toevoer aan zuurstof krijgen doorheen het lichaam. Het zal de longen en de spieren helpen voeden. Nog meer dan bij het wandelen. En zal daarnaast ook de spieren helpen trainen.

Bron:

Livestrong

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *