Voedingsmiddelen die de lever reinigen

De tijd waarin we momenteel leven is niet altijd even leuk voor de lever. Hij krijgt het soms hard te verduren. Wanneer we teveel gaan eten of teveel bewerkte voedingsmiddelen gaan eten, dan kan de lever vaak overbelast worden.

Wanneer de leverfunctie overbelast wordt, dan kan die niet meer op een efficiƫnte manier gifstoffen en vetten gaan verwerken. Dat kan uiteindelijk leiden tot heel wat problemen met onze gezondheid.

Het is daarom belangrijk dat we weten welke voedingsmiddelen we kunnen eten om de lever terug op orde te brengen.

Knoflook zal onder meer helpen om de enzymen in de lever te gaan activeren en op die manier gifstoffen te laten afvoeren. Ook bevat knoflook een belangrijke component om de lever te reinigen. Namelijk allicine, dat zal ervoor zorgen dat de lever gezuiverd wordt.

Pompelmoes bevat vitamine C en is rijk aan antioxidanten. Net zoals alle andere citrusvruchten zal deze zorgen voor een natuurlijke reiniging van de lever. Een klein glas pompelmoessap zal de leverfunctie reeds sterk gaan stimuleren en zal het ontgiftingsproces in gang zetten.

Bieten bevatten betacaroteen, net zoals wortelen. Dat zal bijdragen aan de optimale functie van de lever.

Regelmatig groene thee drinken zal ervoor zorgen dat de antioxidanten helpen om vrije radicalen in het lichaam te bestrijden. Ze zullen bijdragen aan het ontgiftingsproces en daarbij ook de functie gaan verbeteren van de organen die daarvoor moeten dienen.

Bladgroenten zoals salades, spinazie, arugula … zullen dankzij hun hoge hoeveelheid chlorophyll helpen om gifstoffen uit het bloed te halen. En daardoor ook belangrijke leverfuncties helpen verlichten. Waardoor we kunnen genieten van een gezonde leverfunctie.

Kruisbloemige groenten zoals broccoli, bloemkool, witte kool en andere koolsoorten zullen enzymen gaan stimuleren die helpen bij het ontgiftingsproces. Dat zal er ook voor zorgen dat gifstoffen uit het lichaam worden gehaald. We krijgen bij het eten van kruisbloemige groenten ook een duidelijk lagere kans op het krijgen van kanker.

Bron:

http://goedgezond.info

http://nl.wikihow.com/

http://www.energieherstelplan.nl/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *