Welke kruiden helpen endorfine verhogen

Endorfine is misschien wel het meest gekend onder de lopers. Zij spreken vaak van de runners high. Dat is een soort kick die ze ervaren na het lopen. Deze kick die zij dan ervaren is een zekere boost aan endorfine. Het gelukshormoon.

Eigenlijk is endorfine een neurotransmitter die onder meer een belangrijke rol speelt bij het voelen van pijn. Maar ook een grote rol zal spelen in het bepalen van onze emoties. Het kan er namelijk voor zorgen dat we een gevoel van plezier ervaren. Een gevoel van gelukzaligheid.

Endorfine verhogen kan op een groot aantal manieren bekomen worden. De beste manier is misschien wel door te gaan sporten. Waaronder te lopen. Maar voor de mensen die niet houden van sport. En toch op een natuurlijke manier willen het endorfine verhogen, kunnen we ook bepaalde kruiden of andere natuurlijke middelen gebruiken.

Chocolade

Chocolade bevat cacao. Cacao is een zeer krachtige antioxidant. Maar zal ook helpen het endorfine verhogen. Omdat de cacao plant belangrijke stoffen zoals phenethylamine bevat, zullen we een enorme stijging van het endorfinegehalte opmerken in onze hersenen. Waardoor we ons uiteindelijk een stuk beter zullen voelen.

Lavendel

Lavendel is een manier om het endorfine te verhogen zonder het zelf te gaan gebruiken of te eten. De geur van deze plant zal ervoor zorgen dat we gelukkig worden. Omdat de geur die iedereen geliefd wordt. Om die reden kunnen we overal lavendel gaan strooien. We kunnen dit doen in de vorm van gedroogde bloemetjes. Of we kunnen lavendelolie kopen en die dan overal in onze woning gaan aanbrengen. Op het bed, de zetel, de stoelen, de kleerkasten…

Het ruiken van lavendel zal ervoor zorgen dat onze endorfines gaan toenemen.

Sint-Janskruid

Sint-Janskruid is niet alleen gunstig tegen depressie. Het zal ook kunnen gebruikt worden om de endorfine te stimuleren die in onze hersenen wordt aangemaakt.

Het wordt gebruikt in Duitsland als een natuurlijk middel tegen depressie, juist omdat het zo’n stimulerend effect heeft op de neurotransmitters. Vooral dan serotonine en endorfine.

Doe wat je graag doet

We hoeven niet altijd kruiden te gebruiken. Of we hoeven niet altijd te sporten. Wanneer we het endorfine willen verhogen kunnen we ook gewoon doen wat ons hart verlangt. Het maakt niet uit wat het is. Wanneer we doen wat we graag doen zullen onze hersenen daarop reageren. En daardoor endorfine aanmaken.

Wil je graag sporten? Of eet je graag een bepaald soort voedingsmiddel? Ga je graag uit of wil je een bepaalde activiteit uitvoeren? Doe het! En je zal merken dat de endorfines die worden ingemaakt in de hersenen zeer snel zullen toenemen.

Bron:

Endorfine Tekort Aanvullen Op een Natuurlijke Manier

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *