Welke kruiden kunnen helpen tegen stress?

Wanneer we onder stress staan zijn er tal van dingen die we kunnen doen. Eén daarvan is kruiden gebruiken die helpen tegen stress. In dit artikel zullen we er enkele voor jou overlopen. Maar zullen we er ook zeker op wijzen dat het gebruiken van kruiden tegen stress niet meteen gezien mag worden als een snelle oplossing. Het kan echter wel gebruikt worden als een snelle oplossing. Want in de meeste gevallen hebben we meteen resultaat. Toch dienen we verder andere methoden te ontwikkelen waardoor we beter bestand raken tegen stress. Het gebruik van kruiden tegen stress mag niet gezien worden als een levenslange oplossing.

Ashwagandha

Ashwagandha is wel het beste middel die we kunnen gebruiken tegen stress. Het zal ervoor zorgen dat we de stress binnen de 20 minuten kunnen verlagen. Ashwagandha is een krachtig middel om het cortisol aan te pakken. Cortisol is het hormoon die ontstaan wanneer we onder stress staan.

Door het cortisolgehalte weg te nemen werkt dit middel ook tegen angst en zal het de gemoedstoestand verbeteren.

Andere eigenschappen die aan dit kruid worden toegeschreven zijn onder meer een sterke werking om te kalmeren, een betere slaap en een betere balans tussen de verschillende hormonen.

We kunnen ashwagandha gebruiken zoveel we willen. Er zijn niet meteen ernstige bijwerkingen te melden bij het gebruik van dit kruid.

Valeriaan

Valeriaan is een ander krachtig middel tegen stress. Het werkt echter niet op dezelfde manier als ashwagandha. Maar zal vooral de spieren en het zenuwstelsel ontspannen door middel van een licht verdovende werking. Dit zal er ook voor zorgen dat we beter kunnen slapen en uiteraard minder stress ervaren. (bron)

Valeriaan kan gebruikt worden in thee, het kan ook worden genomen via een supplement.

Rhodiola

Rhodiola heeft veel gemeen met ashwagandha. Het kruid zal ook de toegenomen cortisol helpen verlagen. Maar zal ook de aanmaak van serotonine in de hersenen verhogen. Daardoor krijgen we ook een betere bescherming tegen stress en depressie.

Dit kruid werkt echter niet ontspannend, maar heeft eerder een stimulerende werking. Het is niet aangeraden voor mensen met bipolaire stoornis of schizofrenie.

Het wordt daarom niet alleen gebruikt tegen stress, maar zal ook vaak worden aangewezen tegen vermoeidheid. Dit kan dan zowel fysieke als mentale vermoeidheid omvatten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *